Popschool Roosendaal

Daar waar muziek samen komt

 

Jorge Nieuwenhuis- Gitaar

Op 12-jarige leeftijd kwam ik in aanraking met de gitaar, gezien bij een vriend en geleend bij een oom. Ik was meteen overtuigd dat dit mijn instrument was in plaats van de piano waar de hele familie al op speelde.

Al snel kreeg ik mijn eerste elektrische gitaar en mocht op gitaarles bij Kees Schipper. Daar leerde ik echt muziek maken, en speelde mee met ieder bandje die een gitarist zocht.

Na 4 jaar gitaarles wist ik het zeker: ‘Ik ga naar het conservatorium!’  Niet wetende dat ik nog veel te jong was een eerst mijn middelbare school af moest maken deed ik auditie. Al snel werd mij duidelijk gemaakt dat ik eerst nog maar wat jaren verder moest studeren, en het dan later nog maar eens moest proberen.

Op 19-jarige leeftijd begon ik mijn studie aan de ‘Grote school voor muziek’. Een tijd waar ik van veel docenten les heb gehad in vele stijlen en technieken.

Anno 2012 speel ik een kleine 20 jaar gitaar en heb me toegelegd op vele muzikale gebieden zoals het spelen in diverse bezettingen, en met vele artiesten als: Guus Meeuwis, René Froger, Jan Vayne, Kaz Lux, Frans Bauer, etc.     Met deze artiesten speelde ik o.a. in Ahoy, Sportpaleis Antwerpen, en vele Nederlandse en Vlaamse theaters.
  
Naast het verzorgen van optredens geef ik les, en ben actief als producer/arrangeur voor vele Nederlandse, en Vlaamse artiesten. In samenwerking met Laurens van Wessel komen de meest creatieve en muzikale ideeën tot stand die vaak leiden tot mooie cd’s en orkestbanden.

Kaart
Info